вівторок, 7 квітня 2015 р.

У чому суть християнських цінностей?

        Українці переживають непростий час. Подолати духовну кризу, яка характерна для сьогодення, кожен намагається по-своєму.  Люди прагнуть  знайти того, з ким можна поділитися своїми скорботами, попросити молитовного заступництва: вони приходять до  Бога. 
             І разом із тим... Одне із Інтернет-видань оприлюднило результати опитування "Що для вас є християнські цінності?" прихожан різних храмів різних конфесій.
             Відповіді приголомшували, бо в переважній більшості були такі: "Золото бань (куполів)", "Старі книги",  "Ікони"... Ішлося про суто матеріальні речі. Споконвіків притаманні українцям духовні виміри буття: любов і милосердя, краса і добро - набувають кількісних характеристик, підмінюючись матеріальними цінностями! Духовна криза виявляється в домінуванні споживацької моралі над релігійною...
          Як сприймають питання віри мої учні? Що означає для них образ Христа? У чому суть християнства? Саме над цими питаннями на годині класного керівника, яка була проведена у формі  літературних читань із наступним обговоренням, було прочитано фрагмент твору Ю. Винничука "Приблуда", який можна знайти в журналі "Методичні діалоги" (2013 р, №7).
           На жаль, ми зробили висновок, що з часів розп'яття Христа люди не стали милосерднішими і добрішими. Саме тому кожен із нас має усвідомлювати, що лише любов до ближнього та готовність допомогти тому, хто цього потребує,  урятує від духовної загибелі й нас самих.





Немає коментарів:

Дописати коментар