пʼятниця, 10 квітня 2015 р.

В очікуванні світлого Христового воскресіння

Думки матері Терези
          У житті кожного з нас Ісус з'являється у вигляді Хліба Життя, призначеного для нас. Це доказ Його любові.   Потім він з'являється в нашому людському житті голодний, з надією, що ми нагодуємо Його хлібом нашого життя, хлібом наших сердець, які обдарують Його любов'ю, і хлібом наших рук, які будуть Йому служити. Люблячи й служачи, ми даємо доказ того, що були створені на подобу Божу, бо Бог є любов'ю. Отже, коли ми любимо, уподібнюємося до Бога. Саме це Ісус мав на увазі, коли говорив: "Тож будьте досконалі, як Отець ваш небесний досконалий" (МТ. 5, 48).

           Покора - мати всіх чеснот: чистоти, милосердя, послуху. Любов і зарозумілість не можуть крокувати разом, оскільки зарозумілість робить усе для себе, а любов прагне давати. Найбільш любленими сестрами є сестри покірні. Самопізнання кидає нас на коліна, і це дуже потрібно для того, щоб любити. Знання про Бога дає любов, а знання про себе самого дає ласку.  

        Пам'ятаймо, що страсті Христові завжди закінчуються радістю воскресіння, тому коли відчуваєш у своєму серці Ісусові страждання, знай, що мусить настати воскресіння, мусить заясніти радість Великодня. Не дозволь, щоб смуток так заволодів тобою, що ти забудеш про радість Христового воскресіння.

Немає коментарів:

Дописати коментар