понеділок, 16 листопада 2015 р.

Мудрість у взаморозумінні

       16 листопада 1995 року на 28 сесії Генеральної конференції держави-члени ЮНЕСКО одностайно прийняли "Декларацію принципів толерантності" і 16 листопада проголосили Міжнародним днем толерантності. Видатний педагог К. Ушинський писав: "Найдовершенішим ідеалом людяності є християнство". Нехай кожен із нас запалить свічку добра, любові і милосердя в цей непрстий час.

                                            Притча про свічу

        Якось пізно ввечері молоді ченці в розмові з ігуменом нарікали, що у світі багато зла. Вирішивши вигнати всі темні сили, вони попросили в старого та мудрого ігумена поради. Той сказав їм, щоб вони взяли мітли і спробували вигнати зі своїх келій темноту. Розчаровані учні все ж взялися за роботу, але нічого з того не вийшло.
       Тоді ігумен запропонував узяти міцні палиці та бити ними темноту. Коли ж і це не дало бажаного результату, він порадив їм іти до своїх кімнат і гучно протестувати  проти темноти. Врешті ігумен сказав: "Діти мої, нехай кожен із вас запалить у темноті свічку!" Ченці пішли до своїх келій, запалили свічки. Темрява зникла.

       Марна срава проклинати темряву, зло чи боротися з ними, найголовніше - запапалити хоча б одну свічку віри.

Немає коментарів:

Дописати коментар