середа, 18 квітня 2018 р.

До духовних джерел


         18 квітня в 10-А класі відбулася година пошуку мудрості «Духовне джерело». Лейтмотивом заходу стали слова О. Гончара: «Майбутнє залежатиме від рівня духовності людини, від рівня її моральності».
         Під час розмови в дружньому колі десятикласники обговорювали сутність поняття «духовність», складаючи сенкан; ділилися думками, викладеними в есе «Що потрібно робити для духовного зростання?» (випереджувальне домашнє завдання); складали колаж «Джерела духовності» та добирали до кожного зображення цитати з вивчених літературних творів; переглядали відеоматеріали та коментували їх; слухали та аналізували притчу.
         Важливим результатом заходу стало усвідомлення того, що стати щасливим по-справжньому можна тільки на рідній землі.
         Одним із джерел духовності було визнано читання, саме тому учням було рекомендовано  книги, які можуть стати для них дороговказом на життєвих шляхах.
         Десятикласники визнали, що благодійність була, є і буде важливим показником моральності суспільства та окремої особистості. Учні ознайомилися з програмо XXIII благодійного марафону, який проходитиме в Палаці дітей та молоді, та обрали захід, щоб долучитися до цієї акції.

         

Немає коментарів:

Дописати коментар