середа, 23 жовтня 2019 р.

У єдності наш непоборний дух


         23 жовтня учні 10-А класу Рівненської ЗОШ №23 побували в кінотеатрі «Україна», де відбувся прем’єрний показ кінофільму «Захар Беркут».
         Фільм справив на старшокласників неабияке враження. Доказом цього стало те, що в процесі перегляду весь зал, у якому були школярі з різних навчальних закладів, аплодисментами реагував на сцени, у яких герої виявляли приклад дієвого патріотизму, зокрема вміння подолати ворога завдяки згуртованості та любові до рідної землі.
         Глядачі разом із героями фільму пережили ситуацію вибору, у якій опинилися тухольці: здатися перед численним ворогом чи обороняти рідну землю до загину без надії на перемогу. Вони, не вагаючись, обирають боротьбу, і в цьому важливий виховний аспект твору та екранізації.
         Лейтмотивом фільму була думка про те, що народ непереможний, коли він згуртований і захищає рідну землю. Варто наголосити, що автори фільму спонукали глядачів замислитися над багатьма іншими проблемами: моральним вибором, згуртованістю народу як запорукою перемоги, взаємовідносинами батьків і дітей, коханням, здатністю на самопожертву.
         Насамкінець хочу процитувати слова Захара Беркута, які стали його останнім зверненням до громади та над якими варто замислитися кожному з нас і сьогодні, адже в них сформульовано національну ідею об’єднання українців як нації: «Чим ми побідили? Чи нашим оружжям тілько? Ні. Чи нашою хитрістю тілько? Ні. Ми побідили нашим громадським ладом, нашою згодою і дружністю. Доки будете жити в громадськім порядку, дружно держатися купи, незламно стояти всі за одного, а один за всіх, доти ніяка ворожа сила не побідить вас».

         Хочу висловити вдячність класному керівнику 10-Б класу Матіяш Євгенії Анікіївні, яка також організувала перегляд фільму для своїх вихованців.

Немає коментарів:

Дописати коментар