неділя, 6 жовтня 2019 р.

Люби і знай свій рідний край


6 жовтня учні 5-В та 5-Г класів Рівненської ЗОШ №23 разом із класними керівниками Ющук Ганною Іванівною та Марушкевич Ларисою Василівною здійснили туристично-екскурсійну поїздку за маршрутом  Рівне-Дубно-Пляшева-Рівне.  П’ятикласники ознайомилися з історичними місцями та пам’ятками архітектури Рівненщини.
  Спочатку юні мандрівники побували в Державному історико-культурному заповіднику м. Дубна. Тут вони зробили оглядову екскурсію замком та побачили цікаві музейні експозиції: «Нетлінна пам'ять віків» (експозиція археології та давньої культури), «Щит і меч землі Дубенської» (експозиція воєнної історії та побуту), «Ой роде наш красний…» (експозиція етнографії та декоративно-прикладного мистецтва), «Карбована історія» (нумізматика, боністика, геральдика, фолеристика), «Мистецтво королівського та князівського полювання».  Під час перебування на виставці  «Королівство кривих дзеркал» діти могли побачити себе з іншого боку, а це було не тільки весело, а й корисно!
   Школярі захоплювалися чудовими краєвидами, які можна було споглядати з оглядової площадки верхньої частини замку. Особливо зацікавила Дівоча вежа, або «Беатка», яка є візитною карткою Дубенського замку.
  Знайомство із історією рідного краю було продовжено в Національному історико-меморіальному заповіднику «Поле Берестецької битви», що знаходиться в с. Пляшева Радивилівського району Рівненської області. Пятикласники захоплювалися героїзмом козаків-оборонців рідної землі, які полягли за батьківщину. Вони стали для школярів  прикладом дієвого патріотизму, героїзму та відваги.

Перша подорож була цікавою та пізнавальною. Весною буде інша мандрівка, адже є ще так багато нового й невідомого! «Україно! Ти для мене диво!» - ці слова В. Симоненка стануть для юних українців дороговказом на шляху відкриттів.

Немає коментарів:

Дописати коментар