вівторок, 26 листопада 2019 р.

Найбільша трагедія українського народу в ХХ столітті


         У листопаді українці згадують сумну й болісну сторінку в історії нашого народу – Голодомор 1932 -1933 років. 26 листопада в 5-Г класі було проведено годину скорботи по жертвах голодомору «Свіча печалі в зболеному серці».
         Пятикласники дізналися  про жахливий злочин проти українського народу – штучний голод, іншими словами геноцид, його причини та наслідки. Особливо вразив школярів закон «Про п’ять колосків», як називали його в народі, згідно з яким масово знищували дітей, які намагалися врятуватися від голоду і в пошуках їжі збирали на полях колоски. Це ще один доказ того, що Голодомор 1932-1933 рр. був не випадковим явищем природного чи соціального походження, а наслідком цілеспрямовано застосованого тоталітарною владою терору голодом, тобто геноцидом.

         Лейтмотивом заходу стала думка про незнищенність, силу духу нашого народу, який мужньо пережив часи лихоліття та не дав себе знищити ні фізично, ні духовно.         Школярі вшанували всіх невинно убієнних хвилиною мовчання, запаливши свічку скорботи.

Немає коментарів:

Дописати коментар