середа, 29 січня 2020 р.

Жертовність і героїзм у боротьбі за незалежну Україну


                                                          

     29 січня – День памяті полеглих у бою під Крутами. Крутянці посідають особливе місце серед наших національних героїв: вони одними з перших віддали свої життя за новопроголошену Українську державу.
         З нагоди вшанування загиблих під Крутами у 5-Г класі було проведено годину громадянськості «Крути: жертовність і героїзм у боротьбі за незалежну Україну».
         П’ятикласники  дізналися про ще одну трагічну й водночас героїчну сторінку в історії України: протистояння між Червоною армією на чолі з  М.Муравйовим та гайдамаками, а також декількома сотнями  київських гімназистів. Сили були нерівними, але нашим воякам вдалося зупинити стрімкий наступ ворога. Саме завдяки цьому українська делегація уклала Берестейський мирний договір та було врятовано молоду українську державність.
          Під час бою в оточення потрапив загін із 300 гімназистів, які мужньо оборонялися й усі загинули на станції Крути. Тридцять геров Крут було перепоховано на Аскольдовій могилі в Києві.
         Отримана інформація стала для школярів прикладом дієвого патріотизму. Знати своїх національних героїв – наш святий обов’язок.


Немає коментарів:

Дописати коментар