середа, 5 лютого 2020 р.

Творчість, натхненна книгами


Кожен, хто завітає в читальний зал бібліотеки Рівненської ЗОШ №23, матиме чудову нагоду опинитися в дивосвіті казки. І не тільки тому, що може взяти книги та на крилах уяви полинути в чарівний світ. Казкову атмосферу тут створено завдяки особливим виробам вихованців куртка «Українська мяка іграшка» та тих, які виготовлено на уроках трудового навчання учнями 6-7-х класів.  А вчить дітей творити красу, утілену в іграшці, народна майстриня Ірина Зайцева, яка працює в нашій школі вчителем трудового навчання.
І дорослі, і малі зачаровані представленими виробами: мякі іграшки – це герої народних і літературних казок та пісень. Захоплення викликають персонажі казок «Дідова та бабина дочка», «Червона Шапочка», «Снігова королева». Тут і Дід Мороз та Снігуронька, і Святий Миколай. Представлено як статичні, так і динамічні іграшки. Зокрема динамічні сприятимуть підвищенню ефективності проведення бібліотечних уроків для найменших вихованців нашої школи.
 Особливо хочу наголосити не тільки на високому рівні виконання виробів: кожен із них має свій характер, адже юні майстри вклали в них частинку душі та цим одухотворили їх. Вражають композиції учениці 10-В класу Гордійчук Анастасії, яка створила чудові іграшкові композиції як ілюстрації до народних пісень: «Несе Галя воду», «Ой не ходи, Грицю…», «Ой, під вишнею…».

Хочу висловити подяку Ірині Зайцевій за формування мистецької ерудиції та художньо-естетичної вихованості юних майстрів. Сьогодні, у час інформаційної доби, залучення до творення рукотворної краси – це крок до основ духовності та естетичної культури особистості.




Немає коментарів:

Дописати коментар