понеділок, 9 березня 2020 р.

Та не однаково мені...

      9 березня Рівненський обласний музично-драматичний театр відновив показ поетичної містерії за творами Т. Шевченка "Та не однаково мені...", прем'єра якої відбулася до 200-ліття Великого Кобзаря в 2014 році. 
         Як і шість років тому, так і сьогодні з глибоким трепетом вдивлялася в історію нашого народу посередництвом Шевченкового слова, яке стукає в наші серця й спонукає промовляти: "Та не однаково мені...". Містерія сприяє розумінню того, якою трагічною та величною є доля українського народу. Колесо історії як глибокий символ безперервоного руху в часі та просторі було ключовим образом на сцені. Багато уроків  постало перед глядачами, і найважливіший із них - причетність кожного з нас до процесу державотворення, особиста відповідальність на тільки за власну долю, а й цілого народу.
          Завершальним акордом таїнства стала молитва за долю українського народу. Це є свідченням  розуміння режисером та акторами, що без глибокої духовності рух як окремої людини, так і цілого народу - це шлях у нікуди. 



Немає коментарів:

Дописати коментар